Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΕΥΓΗΡΕΙΟ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΕΥΓΗΡΕΙΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Ισαποστόλων και Μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο του οποίου ο Ιδρυματικός Ιερός Ναός προσφορά στο Ευγηρείο του αειμνήστου και ευπατρίδου συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Καγκελάρη, φέρει το όνομά τους.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου πατρός Χρυσοστόμου Μπαρούση και με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωάννη Μπαρούση και των Πρεσβυτέρων π. Δημητρίου Βαβίλη και π. Χρήστου Σιαμαντά. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι πρωτοψάλτες κ.κ. Βασίλειος Καυκόπουλος, Αρίστος Μπουχάγιερ και Ανδρέας Γκάντζος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεολόγος – Φιλόλογος κ. Ηλίας Σκόνδρας.
Την Κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ι. Ναό πανηγυρική θεία λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Σωτηρίου Τσάφου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και με την συμμετοχή του αιδεσιμολογιωτάτου π. Νικολάου Γουρδούπη Πρωθιερέως ΓΕΕΘΑ και μέλος της Δ/Ε του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας και του αιδεσιμωτάτου π. Δημητρίου Βαβίλη. ΄Εψαλλαν οι Πρωτοψάλτες Βασίλειος Καυκόπουλος και Απόστολος Σπηλιώτης. Κατά την θεία λειτουργία παρέστησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ/Ε του Ευγηρείου κ.κ. Αλέκος Ανδρουλιδάκης, Δημήτριος Δριβίλας, Μαρία Χατζίρη, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, ο Διοικητής του ΚΕΤΧ Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων Ζώης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύραρχος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ευγηρείου κ. Ανδρέας Μανωλόπουλος, η Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ευγηρείου κ. Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ασύλου Ανιάτων Πατρών κ. Διονύσιος Τσεκουράς συνοδευόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. του Ασύλου κ.κ. Παναγιώτη Τρίγκα, Γωγώ Καραλή και τον Διευθυντή ΄Αρη Γκατζόγια, καθώς και αρκετοί συγγενείς των περιθαλπομένων και λοιποί φίλοι των Γηρατειών.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας προσφέρθηκε από την Δ/Ε του Ευγηρείου κέρασμα προς όλο το εκκλησίασμα όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο την εύσημον αυτή ημέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεύμα αυτής της εορταστικής ημέρας προς τους περιθαλπομένους του Ευγηρείου όπως και τα προηγούμενα έτη το πρόσφερε η οικογένεια Κυριακούλας Κων. Καποτά στην αεισέβαστη μνήμη του προσφιλούς των συζύγου, πατέρα και ένθερμου φίλου των γηρατειών Ντίνου Καποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε μια απάντηση

*